Βρήκαν ζωντανό τον ορειβάτη στον Όλυμπο

Τον έψαχναν από το Σάββατο

Αίσια έκβαση φαίνεται να έχει η περιπέτεια του Ρουμάνου ορειβάτη, που εγκλωβίστηκε σε ορθοπλαγιά του Ολύμπου, σε υψόμετρο 2800 μέτρων.

Όπως επιβεβαίωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής της Πυροσβεστικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Πουλτίδης, οι διασώστες κατάφεραν να προσεγγίσουν τον 30χρονο ορειβάτη, ο οποίος, παρότι ταλαιπωρημένος, δείχνει να είναι καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με τον κ. Πουλτίδη, αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση μεταφοράς του σε ασφαλές σημείο. Ο ορειβάτης είχε χάσει το περασμένο Σάββατο τον προσανατολισμό του με συνέπεια να εγκλωβιστεί στο βουνό. Τα κλιμάκια της ΕΜΑΚ από τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα συνάντησαν πολλά εμπόδια στο έργο της διάσωσης, καθώς ειδικά χθες η χιονόπτωση στον Όλυμπο και οι χαμηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με το δύσβατο της περιοχής, δυσχέραιναν τις προσπάθειες προσέγγισής του.

Εκτός από τους πυροσβέστες στην επιχείρηση συμμετείχε κλιμάκιο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

 1. Πανάσχετοι!
  Τον παπά- Κλεομένη που έβαζε σταυρούς των 50 εκατοστών σε σημεία που δεν πείραζαν κανένα, τον πήγατε στο τμήμα διότι αυτό απαγορεύεται.
  Την ορειβασία γιατί δεν την απαγορεύετε αφού σας βγαίνει τελικά πολυδάπανη,
  αφού τα κλιμάκια πυροσβεστικής κ.λ.π κινούνται με τη χρήση πετρελαίου;
  Τι γαϊδούρια γυρεύουν όλοι οι αργόσχολοι στις κορυφές;
  Αν δεν έχουν κάτι απ΄ τα τόσα καλύτερα να κάνουν, τουλάχιστον ας περπατάνε σε πιο χαμηλά υψήπεδα που δεν συντρέχουν οι κίνδυνοι των πολύ υψηλών περιοχών!
  Δικτατορία που χρειάζεστε, κακομαθημένα!
  Δικτατορία με πρωθυπουργό καλόγερο να δείτε που θα πάνε ένα σωρό τέτοια άχρηστα και πολυδάπανα για το κράτος γούστα!
  Αντ΄ αυτών των λογικών απαγορεύσεων έχετε ένα σωρό άλλες βλακοδέστατες σαν αυτήν που ανέφερα στην αρχή!!!

Comments are closed.