Βρήκε πύθωνα στα δημητριακά του

Αυτό θα πει τρόμος

Έναν εφιάλτη έζησε ένας 22χρονος άντρας από την Αυστραλία όταν άνοιξε το κουτί με τα corn flakes του και αντί για δημητριακά αντίκρισε ένα κουλουριασμένο φίδι.

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, ο Jared Smith μαγείρευε το μεσημεριανό του το μεσημέρι της Τρίτης, όταν είδε έναν πύθωνα δύο μέτρων να κρύβεται μέσα στο πακέτο με τα δημητριακών.

Τρομοκρατημένος και αφού κατάλαβε πως δεν πρόκειται για ένα από τα συνηθισμένα δωράκια που μπορεί να βρει κάποιος στα δημητριακά, έριξε από τα χέρια του το φαγητό του και έτρεξε αμέσως έξω από την κουζίνα του.

Ο 22χρονος και ο πατέρας του, που βρισκόταν για καλή του τύχη εκείνη τη στιγμή στο σπίτι τους στα προάστια του Σίδνεϊ, κάλεσαν την υπηρεσία διάσωσης άγριων ζώων για να τους βοηθήσει με το… ερπετό που είχε κρυφτεί στην κουζίνα τους.

Έτσι και έγινε και οι διασώστες κατάφεραν να πιάσουν τον διαμαντένιο πύθωνα, ο οποίος είναι σε θέση να περιμένει κρυμμένος μέχρι και δύο εβδομάδες ώσπου να πιάσει το θήραμά του.

Ο διασώστης του άγριου ζώου, Chris McGreal, είπε στην Daily Telegraph:

«O πύθωνας είχε πάνω από 2 μέτρα μήκος και δεν μπορούσα να πιστέψω πώς κατάφερε να κουλουριαστεί σε αυτό το μικρό κουτί δημητριακών».

«Όταν έφτασα εκεί έπρεπε να σκίσω το κουτί για να τον βγάλω έξω. Έμοιαζε να νιώθει ασφαλής εκεί», συμπλήρωσε.

Οι διαμαντένιοι πύθωνες δεν είναι δηλητηριώδεις. Συνηθίζουν να κρατούν χαμηλό προφίλ και είναι από τα πλέον συνηθισμένα είδη ερπετών στην συγκεκριμένη περιοχή. Σκοτώνουν το θήραμά τους σφίγγοντάς το και δαγκώνουν ανθρώπους μόνο αν αισθανθούν απειλή. Υπάρχουν περιπτώσεις μάλιστα που έχουν αφήσει τα δόντια τους πάνω στη σάρκα.

Σχετικά άρθρα