Βρήκε τα λεφτά και αποφυλακίζεται ο Τσοχατζόπουλος

Συγκέντρωσε το ποσό με δωρεές φίλων

Αποφυλακίζεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, κατάφερε να συγκεντρώσει, από δωρεές φίλων του, το ποσό των 200.000 ευρώ που το δικαστήριο του έχει επιβάλει ως εγγύηση προκειμένου να βρεθεί εκτός φυλακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες , οι νομικοί παραστάτες του πρώην υπουργού κατέθεσαν τα χρήματα της εγγύησης στις αρμόδιες υπηρεσίες και αυτό που απομένει είναι να ρυθμιστούν οι τελευταίες γραφειοκρατικές λεπτομέρειες. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως δεν αποκλείεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος να βγει ακόμη και σήμερα από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού «Αγ. Παύλος» όπου μεταφέρθηκε μετά την εγχείρηση bypass που υποβλήθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποφυλάκιση με όρους του Άκη Τσοχατζόπουλου έρχεται μια μόλις ημέρα μετά την απόρριψη του αιτήματος του για απάλειψη ή μείωση της εγγύησης των 200.000 ευρώ από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών.

Το δικαστήριο εκτός από την εγγυοδοσία των 200.000 ευρώ έχει επιβάλει στον πρώην υπουργό σειρά περιοριστικών όρων, μεταξύ των οποίων, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση χρήσης πλωτών και εναέριων μέσων, παράδοση διαβατηρίου, υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε 20ετή κάθειρξη για την υπόθεση των εξοπλιστικών ενώ σε ποινές πολυετών καθείρξεων έχουν καταδικαστεί συγγενικά του πρόσωπα και άλλοτε στενοί συνεργάτες του.

Σχετικά άρθρα