Βρήκε τρόπο για να σώζονται οι επιβάτες των αεροπλάνων

Δείτε τα video με την ιδέα του Ρώσου εφευρέτη

Εκμεταλλευόμενος την πτώση του ρωσικού αεροπλάνου στο Σινά, Ρώσος εφευρέτης επαναφέρει προς συζήτηση μία ιδέα που έχει δημιουργήσει εδώ και καιρό και την έχει προτείνει στις εταιρίες κατασκευής αεροπλάνων.

Όπως βλέπουμε στο βίντεο, η ιδέα του Ρώσου εφευρέτη αφορά την ενσωμάτωση μέσα στον σκελετό του αεροπλάνου μίας κάψουλας. Σε κανονική πτήση η κάψουλα αυτή θα είναι ένα κανονικό τμήμα της καμπίνας του αεροπλάνου.

Σε περίπτωση όμως που κάτι πάει στραβά, και υπάρχει χρόνος για αντίδραση, η κάψουλα αυτή θα μπορεί να αποσπάται από το αεροπλάνο. Η όλη ιδέα βασίζεται στο γεγονός ότι μέσα σ” αυτή την κάψουλα θα μπορούν να έχουν μπει οι επιβάτες, οι οποίοι θα μπορούν να προσγειωθούν σώοι και ασφαλείς μέσα σ” αυτή την κάψουλα η οποία θα πέφτει στο έδαφος χρησιμοποιώντας ένα αλεξίπτωτο.

Στα αξιοσημείωτα της κατασκευής αυτής της κάψουλας είναι ότι είναι υπό συμπίεση (όπως και το κανονικό αεροπλάνο) ενώ είναι κατασκευασμένο από σκληρό υλικό που αντέχει στα χτυπήματα αλλά παράλληλα είναι και αβύθιστη στο νερό.

Η ιδέα -τουλάχιστον στα χαρτιά και την οθόνη- δεν μοιάζει παράλογη, και σίγουρα θα μπορούσε υπό κάποιες προϋποθέσεις να σώσει αρκετές ζωές. Όμως η μεγαλύτερη και προφανώς ανυπέρβλητη δυσκολία είναι ότι απαιτεί από την βιομηχανία των αεροπλάνων να αλλάξει εντελώς την λογική της σχεδίασης και της κατασκευής των αεροσκαφών, σύμφωνα με το Αποκάλυψη.

Κάτι που προφανώς δεν γίνεται, καθώς τα κόστη είναι απαγορευτικά, ακόμα και για τις πιο μικρές αλλαγές σε λιγότερο σοβαρά σημεία και όχι σε τέτοιες δομικές επαναπροσεγγίσεις του πως κατασκευάζεται ένα αεροπλάνο.

Όπως και να έχει πάντως, ο Ρώσος ελπίζει ότι κάποτε θα εκτιμηθεί η ιδέα του, ενώ είναι σχεδόν σίγουρο ότι και οι επιβάτες των αεροπλάνων θα ήθελαν πάρα πολύ να μπορούσαν να έχουν μια τέτοια δυνατότητα για να επιβιώσουν.

Σχετικά άρθρα