Βροχερός καιρός και την Δευτέρα

Διαβάστε τις προγνώσεις για όλη την Ελλάδα

Αναμένονται παροδικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, την ανατολική Κρήτη και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα, ωστόσο, αναμένονται παροδικές νεφώσεις με σποραδικούς όμβρους και πιθανόν καταιγίδες τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, την ανατολική Κρήτη και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά.

Ο καιρός θα παρουσιάσει βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέχρι 6 μποφόρ στα νότια πελάγη και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Αναλυτικά η πρόγνωση

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι 3 με 4 και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός ενώ βαθμιαία από τις προμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση τις βράδυνες ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις οι όποιες από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν όμβροι η σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 35 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος ενώ από τις προμεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 και τοπικά 35 βαθμούς κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου έως 32 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, ενώ από τις προμεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν στα ορεινά της Θεσσαλίας σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ. σταδιακά στα βόρεια θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς και στα νοτιά δυτικοί 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 και στη Θεσσαλία τοπικά 37 βαθμούς κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι όποιες παροδικά τις πρωινές ώρες θα είναι αυξημένες κυρίως στην Κρήτη, οπού ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι στα νοτιά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 και στις Κυκλάδες έως 31 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις οι όποιες παροδικά τις πρωινές ώρες θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Η πρόγνωση για την Τρίτη

Αρχικά αναμένεται αίθριος καιρός, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι η καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα δυτικά και νοτιά πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Σχετικά άρθρα