Βρυξέλλες: Συνελήφθη ο Αμπντεσλάμ

Ο υπ αριθμόν 1 καταζητούμενος για το μακελειό στο Παρίσι!

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι από το διαμέρισμα στο Φορέ των Βρυξελλών όπου είχαν βρει καταφύγιο ύποπτοι που συνδέονται με το μακελειό στο Παρίσι, είχε περάσει και ο υπ’αριθμόν ένας καταζητούμενος, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, η βελγική αστυνομία πραγματοποιεί νέα μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το βελγικό δίκτυο RTL στο Μολενμπέκ, όπου διατηρούσαν την έδρα τους τουλάχιστον τρεις από τους τρομοκράτες που εξαπέλυσαν τις φονικές επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στη γαλλική πρωτεύουσα, έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ νωρίτερα ακούστηκαν πυροβολισμοί και η συνοικία έχει αποκλειστεί.

Η βελγική ενημερωτική ιστοσελίδα, μάλιστα, γράφει ότι ενδέχεται να υπάρχει ένας τραυματίας, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει αν πρόκειται για αστυνομικό.

Από την άλλη, το επίσης βελγικό δίκτυο la.libre.be κάνει λόγο για έναν νεκρό και επισημαίνει πως άνδρες της αστυνομίας έκαναν χρήση χειροβομβίδων προς μία κατοικία, όπου εστιάζει η επιχείρηση.

Λίγη ώρα αργότερα, το ίδιο δίκτυο ανέφερε πως υπάρχουν δύο τραυματίες, ανάμεσα στους οποίους και ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος έχει «ταμπουρωθεί» στο διαμέρισμα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το ειδησεογραφικό δίκτυο Russia Today καπνός έχει καλύψει το σημείο όπου πραγματοποιείται η επιχείρηση των βελγικών αρχών.

Παράλληλα, ο βελγικός ιστότοπος HLN αναφέρει πως οι αστυνομικοί φωνάζουν: «Βγες έξω με τα χέρια ψηλά».

Την ίδια στιγμή, ο Βέλγος πρωθυπουργός, Σαρλ Μισέλ, αποχώρησε βιαστικά από τη Σύνοδο Κορυφής, μιλώντας στο τηλέφωνο, τη στιγμή που πραγματοποιείτο η επιχείρηση της βελγικής αστυνομίας.

πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα