Βυθίζεται στον ωκεανό η Ουάσινγκτον

Θα γίνει πλωτή πολιτεία;

Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να γίνει… πλωτός ο Λευκός Οίκος; Μην βιαστείτε να το αποκλείσετε, διότι είναι αρκετά πιθανό! Τουλάχιστον σε κάποιες χιλιάδες χρόνια…

Σύμφωνα με νεώτερη έρευνα των επιστημόνων, η πολιτεία της Ουάσιγκτον βυθίζεται στον ωκεανό και μάλιστα το φαινόμενο είναι αρκετά έντονο και ανεξάρτητο με την άνοδο της στάθμης της θάλασσας στον πλανήτη!

Οι γεωλόγοι υποστηρίζουν ότι το υπέδαφος της πολιτείας κατακρημνίζεται σε σημαντικό βαθμό. Βάσει των υπολογισμών, τα επόμενα 100 χρόνια το έδαφος θα «βυθιστεί» περισσότερες από έξι ίντσες.

Την έρευνα διεξήγαγε η γεωλογική υπηρεσία του Πανεπιστημίου του Βερμόντ. Το συμπέρασμα που έβγαλαν ήταν ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο αποτελεί συνέπεια των επιδράσεων που είχαν δημιουργηθεί κατά την τελευταία περίοδο των παγετώνων. Ένας τεράστιος παγετώνας είχε «ανυψώσει» ολόκληρη την περιοχή. Όταν έλιωσε ο παγετώνας, 20.000 χρόνια πριν, η πλάκα άρχισε να επανέρχεται στη… φυσική της θέση.

Βέβαια, η βύθιση της Ουάσιγκτον θα διαρκέσει αρκετές χιλιάδες χρόνια, οπότε οι συνεργάτες του Μπαράκ Ομπάμα δεν θα χρειαστεί να επαναπροσδιορίσουν τα πλάνα τους για την προεδρική κατοικία…

Σχετικά άρθρα