Ξανά χωρίς αστικά η Θεσσαλονίκη

Και πάλι επίσχεση εργασίας

Χωρίς λεωφορεία θα μείνει από αύριο η Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.

Παρά το γεγονός ότι τα μηνύματα από την τελευταία συνάντηση μεταξύ ΟΑΣΘ και υπουργείου Μεταφορών ήταν θετικά, μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχει βρεθεί λύση για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.

Έτσι στη συνεδρίαση του  ΔΣ του σωματείου η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο αποφασίστηκε οι εργαζόμενοι να προχωρήσουν από αύριο σε επίσχεση εργασίας, με αποτέλεσμα η Θεσσαλονίκη να μείνει χωρίς λεωφορεία.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, μιλώντας στο thestival.gr τόνισε: «Οι εργαζόμενοι σήμερα σε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε από αύριο σε επίσχεση εργασίας. Δείξαμε μέχρι σήμερα ανοχή και αντί αυτών για να καταλάβουν και οι πολίτες, προσδιορίσαμε την πορεία μας με μοναδικό σκοπό να εξυπηρετήσουμε τους κατοίκους του νομού Θεσσαλονίκης. Για άλλη μια φορά η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, κορόιδεψε τους εργαζόμενους, κορόιδεψε τους φορείς της πόλης, κορόιδεψε τον οργανισμό αστικής συγκοινωνίας.

Το «θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι» τελείωσε την Πέμπτη. Η δήλωση του προέδρου του συνδικάτου είναι να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα και να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι. Οι εργαζόμενοι είναι τρεις μήνες απλήρωτοι, δεν έχουν να επιβιώσουν. Ο υπουργός Μεταφορών είναι αυτός που δημιούργησε το πρόβλημα στο νομό Θεσσαλονίκης και είναι αυτός που τραβάει το χειρόφρενο από αύριο το πρωί».

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος βρισκόταν στο εργοτάξιο του σταθμού του Μετρό ”Αγίας Σοφίας” στη Θεσσαλονίκης, είχε στείλει χαιρετίσματα στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ.

Σχετικά άρθρα