Ξάνθη: Στους δρόμους οι καρναβαλιστές παρά το lockdown

Εικόνα που θυμίζει προ-κορονοϊού εποχές

Tεράστια εντύπωση προκαλούν οι εικόνες που έρχονται από την Ξάνθη με πλήθος κόσμου να βρίσκεται στους δρόμους και να γιορτάζει το καρναβάλι παρά το lockdown και τα αυστηρά μέτρα που είναι σε ισχύ για την αναχαίτιση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η κίνηση ήταν αυξημένη στους δρόμους από νωρίς το απόγευμα παρά το γεγονός ότι λόγω της κατάστασης δεν ήταν προγραμματισμένη καμία εκδήλωση. Δεκάδες ήταν ωστόσο οι πολίτες που βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία και άρχισαν να χορεύουν και να ανάβουν βεγγαλικά.

Πρόκειται για μια εικόνα που θυμίζει προ-κορονοϊού εποχές, ενώ, όπως γράφει τo xanthinea.gr, δεν ήταν λίγοι οι επαγγελματίες της εστίασης της περιοχής που έσπευσαν να εκφράσουν την απογοήτευση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το γεγονός ότι μόνο οι ίδιοι τελικά είναι κλειστοί, σχολιάζοντας πως «μόνο στις καφετέριες κολλάει ο κορονοϊός». Η αυξημένη συγκέντρωση του κόσμου προκάλεσε την κινητοποίηση των αρμόδιων και αρχικά διεκόπη η μουσική που έπαιζε από τα ηχεία μέσα στην πόλη, ενώ έγιναν συστάσεις στους πολίτες να αποχωρήσουν.

Σχετικά άρθρα