Ξάνθη: Τον χτύπησαν 20.000 βολτ!

Τον έσωσε συνάδελφός του!

Τύχη- βουνό είχε ένας υπάλληλος της Δ.Ε.Η. που κεραυνοβολήθηκε από 20.000 volt τη στιγμή που προσπαθούσε να συνδέσει την παροχή ρεύματος σε μια κτηνοτροφική μονάδα στην κοινότητα Νεοχώρι της ορεινής Ξάνθης και έπεσε στο έδαφος από την κολώνα στην οποία είχε αναρριχηθεί.

Πολύ κοντά βρισκόταν ένας συνάδελφός του, ο οποίος τον είδε να πέφτει από τον μετασχηματιστή μέσης τάσης και έτρεξε κοντά του. Οταν διαπίστωσε πως δεν ανέπνεε, του έδωσε το «φιλί της ζωής» επαναφέροντάς τον και σώζοντάς του τη ζωή! Στη συνέχεια, του παρείχε τις πρώτες βοήθειες κρατώντας τον ζωντανό ώσπου να φτάσει ασθενοφόρο με το οποίο μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Ξάνθης!

Ο τυχερός- άτυχος υπάλληλος φέρει κατάγματα από την πτώση και κακώσεις στο σώμα από την ισχυρή ηλεκτρική εκκένωση που δέχθηκε στο δεξί του χέρι, ωστόσο κατάφερε να ξεπεράσει το πρώτο κρίσιμο 24ωρο και φέρεται να έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Ωστόσο, θα περάσει καιρός ώσπου να αποκατασταθούν τα προβλήματα που του προκάλεσε η ηλεκτροπληξία. Τα αίτια του ατυχήματος διερευνούν παράλληλα η τοπική Αστυνομία και η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διέταξε η διοίκηση της Δ.Ε.Η..

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

Comments are closed.