Ξεκινάει και πάλι ταξίδια το Noor-1!

Mε απόφαση δικαστηρίου: σταματά η δήμευσή του, επιστρέφεται στον πλοιοκτήτη του

«Καλοτάξιδο το … Noor-1» μπορεί να ευχηθούν λιμενικοί, νομικοί κι όσοι έχουν παρακολουθήσει την πολύκροτη υπόθεση μεταφοράς των δύο τόνων ηρωίνης με το εν λόγω πλοίο. Κι αυτό ύστερα από την απόφαση – την Πέμπτη – του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να παραδώσει το καράβι, που είχε δημευθεί, στον ιδιοκτήτη του.

Κι έτσι το περιβόητο δεξαμενόπλοιο που προοριζόταν για «σκραπ» και υπήρξαν τρεις διαδικασίες πλειστηριασμού από το ελληνικό δημόσιο για την  πώλησή του – με τιμή εκκίνησης 50.000 ευρώ – επιστρέφει στον πλοιοκτήτη του.
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, όπως και η σύζυγός του είχαν βρεθεί κατηγορούμενοι για την υπόθεση της μεταφοράς των δύο τόνων ηρωίνης. Ομως απηλλάγησαν από κάθε κατηγορία κι έτσι το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπάρχει κανένα νομικό κώλυμα, ώστε να πάρουν πίσω και να χρησιμοποιήσουν όπως … θέλουν το Noor-1. Χωρίς να μπορεί πλέον ν αποκλεισθεί το πλοίο αυτό που εξακολουθεί και βρίσκεται στην  περιοχή της Βλύχας – να σαλπάρει για …νέα ταξίδια και να το δούμε να πλέει … «υπερήφανο» στη Μεσόγειο, στον Περσικό και αλλού…
Πάντως την  ίδια ώρα πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι ίσως υπάρξει διαδικασία έφεσης από την  Εισαγγελία στην απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που αφορά κατηγορούμενους του Noor-1 για τους οποίους έχει εκτιμηθεί ότι είχαν «ήπια ποινική μεταχείριση».

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. Ένα καράβι παλιό σαπιοκάραβο με κάτι ναύτες τρελούς πειρατες,μόνο του αρμένιζε μέσα στις θάλασσες με ηρωϊνη και πρέζες πολλές!

Comments are closed.