Ξεκίνησε η παρασκευή φαρμάκου χλωροκίνης

Δωρεάν 24 εκατ.δόσεις στο ελληνικό κράτος

Την παρασκευή του φαρμάκου της χλωροκίνης για την καταπολένμηση του κορωνοϊού ξεκίνησε η ελληνική φαρμακευτική εταιρία, η οποία παρέλαβε από την Ινδία τους 5 τόνους.

Ποσότητα 5 τόνων χλωροκίνης από την Ινδία, προμηθεύτηκε το Σάββατο 21 Μαρτίου, η φαρμακοβιομηχανία Uni-pharma SA που έχει ήδη προβεί σε παραγωγή του φαρμάκου Unikinon.

Το συγκεκριμένο σκεύασμα αναφέρεται ευρέως τον τελευταίο καιρό ως μία πιθανή επιτυχής θεραπεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού (SARS COVID-19).

Η Uni-pharma SA θα διαθέσει δωρεάν 24 εκατομμύρια δόσεις Unikinon στο ελληνικό κράτος. Το θεραπευτικό σχήμα θα καθορισθεί, ανάλογα με τις συστάσεις της επιστημονικής κοινότητας.
Στην ανακοίνωσή της, η εταιρεία σημειώνει ότι «η Uni-pharma SA έλαβε για πρώτη φορά άδεια προϊόντος χλωροκίνης στην Ελλάδα, το 1984» και προσθέτει:

«Με υψηλό αίσθημα ιστορικής ευθύνης και κοινωνικής προσφοράς, η Uni-pharma SA δηλώνει ότι βρίσκεται πάντα κοντά στον Έλληνα ασθενή και τις ανάγκες του, στηρίζοντας τη δημόσια Υγεία, όπως άλλωστε αυτό πράττει τα τελευταία 57 έτη. Γιατί πάνω απ’ όλα, στόχος μας πρέπει να είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των ασθενών στις θεραπείες τους και ιδιαίτερα την ώρα της ανάγκης», αναφέρει η ετειρεία σε ανακοίνωσή της.

Σχετικά άρθρα