Ξεκίνησε το Κοινωνικό Πλυντήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης

Δίνεται η δυνατότητα σε άπορους, σε οικογένειες με σοβαρά οικονομικά να πλένουν τα ρούχα τους.

Ξεκίνησε η λειτουργία του πρώτου Κοινωνικού Πλυντηρίου του Δήμου Θεσσαλονίκης σε κτίριο επί της οδού Ειρήνης 2-4, στην περιοχή του Βαρδαρίου, και πλέον δίνεται η δυνατότητα σε άπορους, σε οικογένειες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα και φοιτητές να πλένουν και να στεγνώνουν δωρεάν τα ρούχα τους.

Τον χώρο επισκέφτηκαν το πρωί της Τρίτης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Χάρης Αηδονόπουλος, οι οποίοι παρέλαβαν τρία πλυντήρια και τρία στεγνωτήρια για την κάλυψη των αναγκών των ευπαθών ομάδων από τον γενικό διευθυντή της εταιρίας Unilever, Άντριου Κένεντι.

«Σε δύσκολες εποχές και στο πλαίσιο της ανάγκης για ουσιαστική κοινωνική αλληλεγγύη είναι σημαντική η βοήθεια του ιδιωτικού τομέα, παράλληλα με τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής», δήλωσε ο κ. Ζέρβας, αναφέροντας πως στο συγκεκριμένο χώρο θα έχουν την ευκαιρία ευπαθείς ομάδες και φοιτητές να πλένουν και να στεγνώνουν δωρεάν τα ρούχα τους.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρόσθεσε πως η εταιρία Unilever δεσμεύτηκε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα προμηθεύσει με καθαριστικά υλικά 145 σχολεία της Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του ο κ. Κένεντι ευχαρίστησε τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη συνεργασία, ενώ η εταιρεία πέρα από τον εξοπλισμό με πλυντήρια και στεγνωτήρια θα παρέχει τα απορρυπαντικά για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Η νέα κοινωνική δομή θα λειτουργεί καθημερινά από τις 9:00 το πρωί έως τη 1:00 το μεσημέρι.

Σχετικά άρθρα