Ξέσπασε σε λυγμούς η Άννα Βαγενά

Για το θέμα της αποτέφρωσης

Νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα παρέχεται και σε ιδιώτες η δυνατότητα να ιδρύσουν αποτεφρωτήρια νεκρών (ΚΑΝ), προανήγγειλε από την Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Όπως είπε, εφόσον οι δήμοι δεν αντιλαμβάνονται ως καθήκον τους την υλοποίηση ενός τέτοιου έργου απέναντι στο ατομικό δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να επιλέξει τον τρόπο της κηδείας του, το υπουργείο έχει χρέος και δεσμεύεται να το σεβαστεί.

«Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης -και όχι μόνον- να σεβαστεί το ατομικό δικαίωμα επιλογής στον τύπο της κηδείας. Αποτελεί δέσμευσή μας και θα την υλοποιήσουμε με το να διευρύνουμε αυτή τη δυνατότητα, πέραν των δήμων και στους ιδιώτες» είπε ο υπουργός Εσωτερικών προς τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά, η οποία έθεσε το θέμα με επίκαιρη ερώτησή της.

Όταν δε, η κ. Βαγενά, αναλύθηκε σε λυγμούς περιγράφοντας την εμπειρία της με την αποτέφρωση του συζύγου της Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλγαρία, ο κ. Σκουρλέτης της είπε: «Θέλω και προσωπικά να σας διαβεβαιώσω ότι ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική σας».

Σχετικά άρθρα

3 Σχόλια

 1. Και δε μου λες, κυρ υπουργέ, αν είναι έτσι να κάνουμε ότι θέλει ο καθένας και όχι ότι βρήκαμε ως θρησκευτική και κοινωνική παράδοση, τότε θα αφήνετε κι αυτούς που απειλούν να αυτοκτονήσουν να αυτοκτονούν; Τους άλλους που θέλουν να πάρουν ναρκωτικά να παίρνουν, τους άλλους που δε θέλουν να φοράνε ζώνη να μην τη φοράνε;
  Πόσο άσχετοι είστε και μου θέλετε και εξουσία;
  Γι αυτό φτάσαμε εδώ, διότι γέγραπται: “τυφλός τυφλόν εάν οδηγεί αμφότεροι εις βόθυνον πεσούνται”.

  1. καλα, πιο μπερδεμενος απο εσενα δεν παιζει να υπαρχει…κοιτα να αποκτησεις ψυχικη ισορροπια, και καταλαβε οτι ζουμε στο 2017, κι ασε τις μακακιες…

   1. Ο μη μπερδεμένος απαντά με επιχειρήματα, ο μπερδεμένος μην έχοντας τοιαύτα, λοιδωρεί, βρίζει η άμμεσα η συνεσκιασμένα!
    Με μπέρδεψε Ο Κριτής μέσω των πατέρων της εκκλησίας διότι τον υπηρετώ ως Ιερομόναχος εδώ και 40 χρόνια!
    Η κρίση σου με ευχαρίστησε πάρα πολύ! Και μου δίνει το εφαλτήριο να συνεχίσω.
    Εσύ καλύτερα μην ασχολείσαι με μπερδεμένους διότι για να συνερίζεται κάποιος μπερδεμένους, μπερδεμένος θα είναι κι ο ίδιος.

Comments are closed.