«Ξήλωσαν» τους σκληρούς της νύχτας

Αστυνομικοί στο κύκλωμα

Ηχηρό πλήγμα σε κύκλωμα που δρούσε στον Πειραιά και στη Δυτική Αττική, ιδίως μετά το «συμβόλαιο θανάτου» με θύμα ισχυρό πρόσωπο της αθηναϊκής νύχτας, σημείωσε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Από τις σχεδόν 20 προσαγωγές οι περισσότερες έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις, ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες φαίνεται πως είναι και δύο αστυνομικοί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται από την ΕΛ.ΑΣ. τουλάχιστον ακόμη 5 άτομα, για εκβιάσεις καταστηματαρχών ακόμη και εμπρηστικές – βομβιστικές επιθέσεις. Οι συλληφθέντες αναμένεται αύριο να οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για να τους αποδοθούν κατηγορίες.

Πρόκειται για μία υπόθεση που οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών δούλευαν για σχεδόν οχτώ μήνες, με νόμιμες συνακροάσεις και φυσικές παρακολουθήσεις ατόμων. Πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι περισσότεροι απ’ τους εμπλεκόμενους είχαν ως έδρα τον Πειραιά και κοινή καταγωγή, ενώ οι περισσότεροι είχαν απασχολήσει ξανά τις Αρχές.

Τέλος, αύριο Παρασκευή αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση.

Σχετικά άρθρα