Ξόδεψε 165.000 ευρώ επιχορηγήσεων σε στρίπερς και μπαρ!!!

Καθηγητής πανεπιστημίου πέρασε ζωή και κότα με κρατικά χρήματα

Μερακλής -και ολίγον τι απατεώνας- αποδείχθηκε πως είναι ένας καθηγητής από το πανεπιστήμιο του Drexel, στις ΗΠΑ.

Ο 57χρονος Chikaodinaka Nwankpa είπε να το ρίξει λίγο έξω, μόνο, όμως, που το έκανε αυτό με τα χρήματα από τις κρατικές επιχορηγήσεις για την έρευνα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει τώρα σοβαρότατα προβλήματα με τον νόμο.

Οι εισαγγελικές αρχές της Πενσιλβάνια απήγγειλαν στον καθηγητή τις κατηγορίες της κλοπής μέσω απάτης και της παράνομης υπεξαίρεσης, που τιμωρούνται, μάλιστα, ως κακουργήματα στην εν λόγω πολιτεία.

Ο Nwankpa είχε διατελέσει πρώην πρόεδρος του τμήματος μηχανικής στο πανεπιστήμιο, οπότε είχε πρόσβαση στα ταμειακά διαθέσιμα της σχολής.

Υπολογίζεται, λοιπόν, πως ξόδεψε, συνολικά, από το 2007, περισσότερα από 96.000 δολάρια από τα ταμεία του πανεπιστημίου σε στριπτιτζάδικα και μπαρ, και επιπλέον 89.000 δολάρια σε αγορές μέσω iTunes, γεύματα και άλλες αγορές!

Του έδωσε, εν ολίγοις και κατάλαβε!

Μάλιστα, αποδείχθηκε πως περνούσε συστηματικά τις επισκέψεις του στις στρίπερς ως έξοδα σίτισης.

Το 50% των συναλλαγών του γινόντουσαν σαββατοκύριακα, ενώ 6 στις 10 χρεώσεις αφορούσαν σε διασκεδάσεις του από τα μεσάνυχτα έως τις 2 τα ξημερώματα.

Ο Nwankpa τέθηκε, φυσικά, σε αργία, ενώ επέστρεψε 53.328 δολάρια και λίγο αργότερα παραιτήθηκε.

Το πανεπιστήμιο πλήρωσε 190.000 δολάρια σε διακανονισμό μετά από ομοσπονδιακή έρευνα για κατάχρηση κρατικών επιχορηγήσεων από τα υπουργεία Ναυτιλίας και Ενέργειας, καθώς και από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών.

Σχετικά άρθρα