Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αθλητική βία

Προσωρινό STOP στις Λέσχες Φιλάθλων

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το αθλητικό νομοσχέδιο, με τη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής να λένε «ναι». Από την πλευρά του ο Λευτέρης Αυγένακης μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αρθούν πριν από τις 31/7/2022 οι περιορισμοί στη λειτουργία των οργανωμένων συνδέσμων φιλάθλων, απόφαση που είχε εξαγγελθεί πριν από μερικές ημέρες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Δεσμευόμαστε αν υπάρχουν θετικές εξελίξεις στις λέσχες να φέρουμε διάταξη να κάνουμε πιο σύντομο το χρονικό διάστημα της αναστολής λειτουργίας τους», είπε ενώ συμπλήρωσε πως δεν πρέπει να τους τσουβαλιάζουμε και θεωρώ ότι με τους εκπροσώπους των λεσχών είμαστε συνοδοιπόροι στην προσπάθεια.

Μιλώντας για το νομοσχέδιο υπογράμμισε ότι στόχος είναι να θεσπιστεί ένα σαφές και αυστηρό πλαίσιο με στόχο την εποπτεία την αποτελεσματική των λεσχών, μέσω και της αυστηροποίησης των ποινών. «Θωρακίζουμε θεσμικό οπλοστάσιο με μια πιο αυστηρή και αποτελεσματική εφαρμογή ρυθμίσεων για τις λέσχες φιλάθλων! Σκοπός η εξάλειψη οπαδικής βίας εντός και εκτός αθλητικών εγκαταστάσεων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Τομεάρχης Αθλητισμού και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, υπογράμμισε ότι η επιτελική κυβέρνηση των αρίστων απέτυχε παταγωδώς σε όλα:Στην αντιμετώπιση της πανδημίας, της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης», τόνισε στο πολιτικό σκέλος της εισήγησής του, ενώ πρόσθεσε πως «στο μόνο που αποδείχθηκε επιδέξια, είναι στην εξυπηρέτηση των ντιλς του Μαξίμου ΑΕ». Παράλληλα,υπογράμμισε ότι «ο πόλεμος στην Ουκρανία επιβεβαίωσε όμως και το πόσο επικίνδυνος είναι ο κ. Μητσοτάκης για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας», καθώς ο πρωθυπουργός «θεωρεί την Ελλάδα τσιφλίκι του, ασκεί προσωπική εξωτερική πολιτική και μυστική διπλωματία, βάζοντας τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια».

Να σημειωθεί ότι σε ό,τι αφορά τις επιμέρους διατάξεις όπως για παράδειγμα το άρθρο 68 για το ιδιώνυμο ΝΔ και Ελληνική Λύση είπαν «ναι», ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 καταψήφισαν και το Κίνημα Αλλαγής ψήφισε «παρών». Τέλος, το άρθρο 3 που αφορά τις Λέσχες Φιλάθλων ψηφίστηκε μόνο από την πτέρυγα της πλειοψηφίας, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25 το καταψήφισαν. Κίνημα Αλλαγής και ΚΚΕ ψήφισαν «παρών».

Σχετικά άρθρα