Ζελένσκι: «Έχασα το ενδιαφέρον μου για το ΝΑΤΟ»

Τι είπε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της Ουκρανίας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να δεχτεί τη χώρα του και έστειλε το δικό του μήνυμα για τις απαιτήσεις της Ρωσίας για κατάπαυση του πυρός.

«Καταρχάς είμαι έτοιμος για διάλογο, αλλά δεν είμαστε έτοιμοι να παραδοθούμε», είπε ο πρόεδρος της χώρας που δέχεται την επίθεση της Ρωσίας, σχετικά με τις απαιτήσεις της αντίπαλης πλευράς για αλλαγή συντάγματος, άρνηση ένταξης στο ΝΑΤΟ, αναγνώριση της Κριμαίας ως ρωσικού εδάφους και την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των Νονιέτσκ και Λουγκάνσκ.

Να ξεκινήσει διάλογο ο Πούτιν

«Δεν αφορά εμένα, αλλά τους ανθρώπους που με εξέλεξαν. Σχετικά με το ΝΑΤΟ, έχασα το ενδιαφέρον μου για το θέμα αφότου συνειδητοποιήσαμε ότι η Συμμαχία δεν είναι έτοιμη να δεχτεί την Ουκρανία.

 

Τα μέλη της φοβούνται την αντιπαράθεση με τη Ρωσία», παραδέχτηκε και επεσήμανε ότι η χώρα του δεν θέλει να «πέσει στα γόνατα και να ικετεύει. Δεν θα γίνουμε τέτοια χώρα, ούτε θέλω να είμαι τέτοιος πρόεδρος».

«Μιλάω για εγγυήσεις ασφαλείας. Νομίζω ότι μπορούμε να συζητήσουμε και να βρούμε συμβιβασμό για τα σημεία για τα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη και τις μη αναγνωρισμένες δημοκρατίες, που δεν αναγνωρίζονται από κανέναν εκτός από τη Ρωσική Ομοσπονδία», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και συμπλήρωσε ότι, το βασικό ζήτημα είναι το πώς θα ζήσουν οι άνθρωποι στα υπό ρωσική αμφισβήτηση εδάφη. «Αυτό που πρέπει να γίνει είναι ο Πούτιν να αρχίσει να μιλάει, να ξεκινήσει διάλογο, αντί να ζει απομονωμένος. Νομίζω ότι εκεί βρίσκεται», υπογράμμισε.

πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα