Ζέρβας: «Είμαστε σε πόλεμο, αυστηρότερα μέτρα στη Θεσσαλονίκη»

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μίλησε ακόμα και για απαγόρευση κυκλοφορίας στις 20:00

Νέα αυστηρότερα μέτρα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη, προανήγγειλε ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Με δηλώσεις του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, τόνισε πως έχει εισηγηθεί αυστηρότερα μέτρα από αυτά που ήδη εφαρμόζονται, με την κυκλοφορία να σταματά ακόμα και από τις 8 το βράδυ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα του ΣΚΑΪ:

«Είμαστε σε έναν πόλεμο αυτή τη στιγμή και πρέπει σήμερα να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το κακό. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί, θέλουν χρόνο μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν, ωστόσο δεδομένου του τεράστιου αριθμού κρουσμάτων θα χρειαστεί να πάρουμε και πιο αυστηρά μέτρα. Ήδη έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα στις 8-9 το βράδυ, αλλά και απαγόρευση μετακινήσεων μέσα κι έξω από τον νομό. Δεν είναι καθολικού lockdown, το λιανεμπόριο θα είναι ανοιχτό, οι υπηρεσίες ανοιχτές, δε θα απαιτούνται SMS για την κυκλοφορία».

Πρόσθεσε ότι στόχος είναι να αποφευχθεί το κλείσιμο της παραλίας, ενώ θέλοντας να περιγράψει τα φαινόμενα συνωστισμού που καταγράφονται κάθε βράδυ στις πλατείες και στους εξωτερικούς χώρους, επισήμανε ότι «καθημερινά μαζεύουμε 3-4 φορές μεγαλύτερες ποσότητες σκουπιδιών στους κοινόχρηστους χώρους»

Σχετικά άρθρα