Ζέρβας: «Μαύρη σελίδα και ήττα της Θεσσαλονίκης»

Ο Δήμαρχος της πόλης τοποθετήθηκε για το αιματηρό επεισόδιο στην Χαριλάου

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ.Κωνσταντίνος Ζέρβας τοποθετήθηκε για το αιματηρό επεισόδιο που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Τρίτης (1/02) στη Θεσσαλονίκη και είχε σαν αποτέλεσμα ένας 19χρονος να τραυματιστεί θανάσιμα και δύο άλλα άτομα να τραυματιστούν σοβαρά και να διακομιστούν στο νοσοκομείο.

Με ανάρτησή του τόνισε ότι το περιστατικό αυτό αποτελεί μαύρη σελίδα για τη Θεσσαλονίκη, καταδικάζοντας παράλληλα την οπαδική βία και τις συμπλοκές, ενώ όπως είπε δεν πρέπει τέτοιες πράξεις να αμαυρώνουν τον αθλητισμό. Τέλος εξέφρασε τα συλλυπητήρια του, στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Στην ανάρτησή του ο κ.Ζέρβας αναφέρει:

«Η δολοφονία του νεαρού φιλάθλου στην πόλη μας είναι μια μαύρη σελίδα για τη Θεσσαλονίκη. Είναι μια ήττα της πόλης και του οπαδικού κινήματος.

Καταδικάζω με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την οπαδική βία, τις συμπλοκές, κάθε μορφή βίας. Καλώ τις Αστυνομικές Αρχές να πράξουν τα δέοντα, να συλλάβουν και να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη τον ή τους δράστες και να επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές χωρίς να χαθεί χρόνος. Έχουμε χρέος να προστατεύσουμε πρωτίστως τη ζωή, τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών και να αποτρέψουμε τέτοια εγκλήματα στο μέλλον.

Δεν πρέπει τέτοιες εγκληματικές πράξεις να αμαυρώσουν τον αθλητισμό, να αποξενώσουν τη φίλαθλη κοινότητα από τα αθλητικά δρώμενα. Οι πρωταγωνιστές, αθλητές και φίλαθλοι, αγωνίζονται, κρατούν σημαίες και λάβαρα μέσα στα γήπεδα -όχι μαχαίρια και όπλα στους δρόμους της πόλης.

Κάθε μία και κάθε ένας, από όποια θέση και αν βρισκόμαστε, να ενώσουμε τις φωνές μας, ώστε να βάλουμε ένα τέρμα σε τέτοια φαινόμενα. Όλοι μαζί να υψώσουμε, επιτέλους, τείχος προστασίας.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του θύματος. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι και συντετριμμένοι».

Σχετικά άρθρα