«Ζωντανεύει» ο παλιός Λαμπρόπουλος

Ο ισπανικός κολοσσός Inditex, με τα πλέον δημοφιλή, μεταξύ άλλων σήματα (Ζara, Massimo Dutti, Bershka, Pull & Bear κλπ) έρχεται να εδραιώσει την κυριαρχία του στην οδό Τσιμισκή δίνοντας ξανά ζωή σε ένα εμβληματικό κτήριο που επί μακρόν παρέμενε… σιωπηλό.

Ο λόγος για το κτήριο στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Κομνηνών, που φιλοξένησε το πάλαι ποτέ πολυκατάστημα «Λαμπρόπουλος», που παρέμενε, ωστόσο, κλειστό επί σειρά ετών, περιμένοντας την επόμενη ημέρα για να γυρίσει σελίδα και να ξαναγίνει προορισμός για τους καταναλωτές.

Το κτήριο που εκτείνεται σε περίπου 3.700 τμ  βρίσκεται στη διαδικασία της ανακατασκευής από την εταιρεία «ΕΚΑΤΕΡ».

Η ανακατασκευή του πολυόροφου κτηρίου, που υλοποιείται με εντατικούς ρυθμούς, ξεκίνησε στις αρχές του έτους με στόχο να παραδοθεί στον χρήστη στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, το υπόγειο, το ισόγειο και τμήμα του κτηρίου, έχουν μισθωθεί από την Inditex για να φιλοξενήσουν κάποιο από τα brand της.

Οι υψηλότεροι όροφοι θα διαμορφωθούν για να λειτουργήσουν είτε ως γραφειακοί χώροι υψηλών προδιαγραφών, είτε ως ξενοδοχείο.

Όποιο από τα δύο σενάρια και αν υπερισχύσει αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης καθώς η έλλειψη μεγάλων σύγχρονων γραφειακών χώρων, κάνουν επιτακτική την ανάγκη υλοποίησης τους, την ώρα που και η δημιουργία ξενοδοχειακών χώρων, όπου και να αναπτύσσονται φαίνεται να προσφέρουν στους ιδιοκτήτες τους, τους καρπούς που δημιουργεί η τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως προσθέτοντας έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα του ο όμιλος Inditex, στο συγκεκριμένο σημείο, δημιουργεί ένα τρίγωνο από δημοφιλή ονόματα στο χώρο της ένδυσης, καθώς στη μία γωνία λειτουργεί η  επίσης ισπανική Mango, ενώ στην άλλη η σουηδική Η&Μ.

Στην τέταρτη γωνία βρίσκεται η ελληνική, αυτή τη φορά, εταιρεία υποδημάτων Migato, που αναπτύσσεται ταχύτητα αποκτώντας… ορκισμένους οπαδούς.

Ο όμιλος Inditex, ήταν από τις πρώτες πολυεθνικές αλυσίδες, που επέλεξε τη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα την οδό Τσιμισκή στα μέσα του 1990, φέρνοντας στην πόλη, το πλέον δημοφιλές και αναπτυσσόμενο σήμα του, τη Zara.

Πάντως μέχρι σήμερα δεν έχει αναπτύξει το δυναμικό του σήμα Uterque, στη Θεσσαλονίκη, παρά το γεγονός πως επανειλημμένες φορές είχε ακουστεί η επικείμενη είσοδός του.

Τα χρόνια της αναμονής

Το κτήριο στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Κομνηνών, γνωστό ως «Μέγαρο Δρόσου» είχε συνδεθεί με τη λειτουργία του πολυκαταταστήματος Λαμπρόπουλος. Για αρκετά χρόνια αποτέλεσε στέγη και για τα Notos Galleries, μέχρι αυτά να μετεγκασταθούν στη Στοά Χιρς.

Το κτήριο αγοράστηκε στα μέσα του 2009 από την «Κτηματική Εταιρεία Σαραντόπουλος» αντί ποσού 21 εκατ. ευρώ. Παρέμεινε ανενεργό για αρκετά χρόνια εκτός από το ισόγειο που λειτουργούσε ως stock βιβλιοπωλείο.

Κατά διαστήματα υπήρξαν πληροφορίες πως το κτήριο επρόκειτο να μισθωθεί μεταξύ άλλων σε αγγλική πολυεθνική αλυσίδα ένδυσης κάτι που δεν υλοποιήθηκε.

Τελικά τελεσφόρησε η συμφωνία με τον όμιλο Inditex και έτσι το εμπορικό κομμάτι του κτηρίου σύντομα θα έρθει να ταράξει τα.. νερά της Θεσσαλονίκης.

 

Σχετικά άρθρα