Απώλεια μαλλιών: Τρεις φυσικές θεραπείες που πρέπει να δοκιμάσεις

Εκτός από θέμα αισθητικής μπορεί να χτυπάει και καμπανάκι για κάποιο πρόβλημα υγείας

Η απώλεια μαλλιών είναι ένα από τα πιο ανησυχητικά συμπτώματα, αφού εκτός από θέμα αισθητικής μπορεί να χτυπάει και καμπανάκι για κάποιο πρόβλημα υγείας.

Οι άνθρωποι πειραματίζονται εδώ και αιώνες με θεραπείες για την τριχόπτωση. Για παράδειγμα, οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν ένα περίεργο μείγμα από κόκκινο μόλυβδο, κρεμμύδια, αλάβαστρο, μέλι και ζωικό λίπος.

Φυσικά η έρευνα έχει προχωρήσει πολύ από τότε, αν θέλετε όμως να δυναμώσετε τα μαλλιά σας με φυσικά υλικά, δοκιμάστε τις τρεις παρακάτω λύσεις:

Χυμός από κρεμμύδι

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μικρής μελέτης, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση The Journal of Dermatology, 20 από τους 23 ανθρώπους που εφάρμοζαν χυμό από κρεμμύδι στο δέρμα του κεφαλιού τους δύο φορές την ημέρα, είδαν να φυτρώνουν νέες τρίχες σε έξι εβδομάδες. Οι επιστήμονες αποδίδουν το αποτέλεσμα στην αντιφλεγμονώδη δράση των φλαβονοειδών που περιέχουν τα κρεμμύδια.

Καυτερές πιπεριές

Η καψαϊκίνη, το δραστικό συστατικό στις πιπεριές τσίλι (που τις κάνει τόσο καυτερές), πυροδοτεί μια σειρά αντιδράσεων στο σώμα που τελικά οδηγεί στην ανάπτυξη των μαλλιών. Ερευνητές από την Ιαπωνία έδωσαν σε 48 άτομα με αλωπεκία καυτερές πιπεριές, δηλαδή καψαϊκίνη, ισοφλαβόνες και φυτοοιστρογόνα.

Ανάμεσα σε αυτούς που πήραν καψαϊκίνη και ισοφλαβόνες, σχεδόν το 65% είδαν τα μαλλιά τους να αναπτύσσονται σημαντικά μετά από πέντε μήνες.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η καψαϊκίνης και οι ισοφλαβόνες ενεργοποιούν τους νευρώνες στο δέρμα.

Φασκόμηλο, δεντρολίβανο και αλόη

Το φασκόμηλο αυξάνει την πυκνότητα των μαλλιών, το δεντρολίβανο και η αλόη βοηθά την ανάπτυξή τους. Αυτός είναι και ο λόγος που χρησιμοποιούνται σε πολλά προϊόντα περιποίησης μαλλιών.

Σχετικά άρθρα