ΕΚΤΑΚΤΟ: Νέα τουρκική πρόκληση!

Πυρά από τουρκικό πολεμικό πλοίο κοντά στο Φαρμακονήσι!

Την ώρα που ο Τούρκος Πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Άμυνας της Άγκυρας βρίσκονται στο Μόναχο και ουσιαστικά θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας για τη Διάσκεψη Ασφαλείας η τουρκική προκλητικότητα εντείνεται σε επικίνδυνο βαθμό.

Όπως έγινε γνωστό ένα τουρκικό σκάφος αφού παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα βρίσκεται σε περιοχή κοντά στο Φαρμακονήσι το οποίο έχει μπει στο στόχαστρο των τουρκικών παραβάσεων και παραβιάσεων όπου πραγματοποιεί βολές.

Το πλοίο των Τούρκων παρακολουθείται από πλοίο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, ενώ την κατάσταση παρακολουθεί από κοντά η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας απλό το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων.

Προς το παρόν πάντως δεν έχει γίνει γνωστός ο τύπος του πολεμικού πλοίου της Τουρκίας, ο “στόχος” των βολών του, αλλά και το εάν επρόκειτο για μια τουρκική κίνηση γνωστή από ημέρες μέσω δέσμευσης κάποιας περιοχής για άσκηση.

Σε κάθε περίπτωση η παραβίαση των εθνικών υδάτων και τα πυρά στη συγκεκριμένη περιοχή είναι μια σοβαρή πρόκληση.

πηγή: newsit.gr

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. ψυχραιμία……..Αν δεν αρχίσουν να κάνουν βολές στο Κολωνάκι…..νομίζω ότι δεν πρέπει να αντιδράσουμε…..και να τους …..εξοργίσουμε…

Comments are closed.