Το smartphone με τις καλύτερες πωλήσεις

Mέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2019

Διάφορες ναυαρχίδες κυκλοφόρησαν πριν και μετά από αυτό, αλλά το iPhone XR της Apple δεν έδειξε να επηρεάζεται καθ’όλη τη διάρκεια του 2019.

Η Counterpoint Research, σύμφωνα με το 9to5Mac, υπολογίζει ΄ότι το iPhone XR ήταν το smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις, στο πρώτο, στο δεύτερο και στο τρίτο τρίμηνο του χρόνου. Είναι επίσης η πιο δημοφιλής συσκευή iPhone σε όλες τις περιοχές του κόσμου.

Έχοντας κυκλοφορήσει περισσότερο από ένα χρόνο πριν, το iPhone XR προσέλκυσε τους καταναλωτές με παλαιότερα smartphones που χρειάζονται αναβάθμιση. Η Apple κοστολόγησε αυτό το μοντέλο στα 749 δολάρια και εξακολουθούσε να προσφέρει προδιαγραφές υψηλής απόδοσης, καθώς αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία. Οι καταναλωτές εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία που έθεσε το iPhone XR σε αυτή την επιτυχημένη πορεία. Οι πωλήσεις smartphone επιβραδύνθηκαν το 2018, αλλά η Apple ρύθμισε την τιμή του iPhone XR σε διάφορες χρονικές στιγμές, για να διατηρήσει τη δυναμική της.

Τα στοιχεία στην έκθεση της Counterpoint Research υπογράμμισαν και άλλες εταιρείες. Η Samsung κυριαρχεί στις συνολικές πωλήσεις και η κατάταξη υποδηλώνει ότι οι συσκευές μέσης εμβέλειας οδηγούν τη λίστα. Το Galaxy A10 και το Galaxy A50 βρέθηκαν ακριβώς πίσω από το iPhone XR κατά το τρίτο τρίμηνο. Οι χαμηλότερες τιμές για συσκευές μεσαίας εμβέλειας βοηθούν τη Samsung να παραμείνει μπροστά από δημοφιλείς κινέζους ανταγωνιστές.

Πάμε να δούμε την λίστα των smartphones με τις καλύτερες πωλήσεις το τρίτο τρίμηνο, όπως την παρουσίασε η Counterpoint Research:

Apple iPhone XR

Samsung Galaxy A10

Samsung Galaxy A50

Oppo A9

Apple iPhone 11

Oppo A5s

Samsung Galaxy A20

Oppo A5

Xiaomi Redmi A7

Huawei P30

Το iPhone 11 της Apple, το οποίο λειτουργεί ως πνευματικός διάδοχος του iPhone XR, προσγειώθηκε στην πρώτη δεκάδα κατά την ίδια περίοδο. Για να είμαστε δίκαιοι βέβαια, το iPhone 11 κυκλοφόρησε στο τέλος του τρίτου τριμήνου. Τόσο το μοντέλο αυτό, όσο και το iPhone 11 Pro θα μπορούσαν να αναρριχηθούν στην κορυφή μετά από μερικούς περισσότερους μήνες διαθεσιμότητας.

Ακόμη και με το iPhone 11 στο lineup της, το iPhone XR εξακολουθεί να κατασκευάζεται και να πωλείται παγκοσμίως. Θα είναι λοιπόν ενδιαφέρον να δούμε πώς θα τα πάει το iPhone XR το τελευταίο τρίμηνο του 2019 και τους πρώτους μήνες του 2020. Ίσως το iPhone 11 να μπορέσει να το διώξει από την κορυφή, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος αμφιβολίας για την ικανότητα του iPhone XR να παραμείνει το smartphone με τις καλύτερες πωλήσεις λόγω της ασυναγώνιστης αξίας του

Σχετικά άρθρα